Kansainvälisyys

Keuruun lukiossa on vilkasta kansainvälistä toimintaa. Tavoitteenamme on lukiolaisten käytännön kielitaidon lisääminen, kansainvälisyyteen kasvaminen ja eri kulttuurien tuntemus. Kansainvälisen toiminnan ja erilaisten hankkeiden tarkoituksena on tuoda monipuolista kulttuuritietoutta opiskelijoidemme arkipäivään, kannustaa heitä käyttämään vieraita kieliä ja tutustumaan muiden maiden ihmisiin ja tapoihin.

Kieliohjelma

Lukiossamme opiskelijoita kannustetaan osallistumaan kieliopintoihin monipuolisesti lukion sekä kansalaisopiston tarjonnan kautta. Valittavana on englannin ja ruotsin lisäksi saksa, ranska, italia ja venäjä.

Kansainvälinen yhteistyö

Opiskelijoilla on lukion aikana mahdollista lähteä vaihto-oppilaaksi ulkomaille. Kielikurssi tai vähintään kolmen viikon oleskelu ulkomailla on myös mahdollista sisällyttää opintoihin. Eri järjestöjen kautta lähtee ja saapuu lukiolaisia vaihto-opiskelijoiksi joka lukuvuosi. Lukuvuonna 2022-2023 lukiossamme opiskelevat vaihto-opiskelijat Saksasta ja Japanista.

Olemme tällä hetkellä mukana Finest Future -hankkeessa, jonka kautta lukiossamme opiskelee kansainvälisiä opiskelijoita. Nämä opiskelijat ovat mukana opintojaksoilla tavoitteenaan suorittaa suomalainen lukio suomen kielellä.

Lisäksi olemme osallistuneet Erasmus+ -ohjelman alla toimivaan verkossa toteutettuun eTwinning -yhteistyöhön eri eurooppalaisten koulujen kanssa. Mukana on ollut opiskelijoita Espanjasta, Ranskasta, Italiasta ja Puolasta.  Kansainvälistä kouluyhteistyötä on myös tehty Ohio State Universityn kanssa. Yhdysvaltalaiset opiskelijat ovat päässeet tutustumaan suomalaiseen lukioon ja lukiolaisiin osana pohjoismaihin keskittyvää kurssiaan vieraillessaan Keuruun lukiossa.